Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешки в компютъра. Kакви са?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешки в компютъра. Kакви са?

P1173-Mixture 1 strength(additive)
    P0170-
    P0130-O2 SIGNAL 1 PreCat
    P0336-REV SENSOR(PHONIC WHEEL)
    P0340-camshaft sensor
    P0335-RPM SIGNAL

доста са грешкити,но незнам кое за какво е ?

alfa romeo 156 1.6 t/s
    Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

P0340-camshaft sensor - тая грешка ич не е хубава КОлата как върви ?

P0130-O2 SIGNAL 1 PreCat - Предполагма си ЦФ3? Някоя от предните сонди не е добре..

P1173-Mixture 1 strength(additive) - тва може би е породено от грешките по-горе

P0336-REV SENSOR(PHONIC WHEEL)

P0335-RPM SIGNAL - Отчитат ли се правилно оборотите?

От къде си? Отиди на диагностика, при някой който разбира
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Грешки от ламбда сонда.Грешка - горивна смес(богата) - дебитомер,ламбда или и двете заедно.Грешка за позиция на потенциометърът на газта.Грешки датчик колянов вал.
      Бягай при добър диагностик и сервиз.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

от пловдив съм.мисля ,че и трябва нова сонда и настройки на гаста ,защото наскоро забелязай че единият маркуч на дебитометара е скъсан и колата прехалцваше,но го оправих. колата върви добре , но тея грешки ме притесняват,датчик колянов вал това какво ще каже нов датчик? и колко пара? благодаря
        Last edited by alfaa156; d.m.y г., 20:34.

Comment

Моя на ESP беше 75лв с бърза доставка. Ако имаш такава грешка, как ти пали колата незнам?
          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
            Моя на ESP беше 75лв с бърза доставка. Ако имаш такава грешка, как ти пали колата незнам?
            ми колега нямам никви проблеми с паленето дори и зимата нямах. пали от ряз

Comment

тея грешки предполагам, че след изтриване ти ги набива пак или?

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                от пловдив съм.мисля ,че и трябва нова сонда и настройки на гаста ,защото наскоро забелязай че единият маркуч на дебитометара е скъсан и колата прехалцваше,но го оправих. колата върви добре , но тея грешки ме притесняват,датчик колянов вал това какво ще каже нов датчик? и колко пара? благодаря
                Що не обаждаш,че караш на "пръдня"?Да,най-вероятно след смяната на сондата и настройката на газовата,грешките за сместа няма да ги записва вече.Грешката от датчика на коляновия вал може да се окаже,че реално не е от него,а от датчика на разпределителния вал.Реално това е грешка в синхронизацията-несъвместими показания.

Comment

По принцип, ако грешката за датчика на коляновия вал е истинска,колата трябва да ти гасне и като поистине малко, тогава пали.Ако го прави това, със сигурност е датчик на колянов вал. А цената му ако не се лъжа беше 70лв..
                  (сменях го преди 4 месеца)
                  Last edited by Veni-6ou; d.m.y г., 20:19.
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS "03

http://www.youtube.com/watch?v=nMRi2...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от Veni-6ou Покажи съобщение
                    По принцип, ако грешката за датчика на коляновия вал е истинска,колата трябва да ти гасне и като поистине малко, тогава пали.Ако го прави това, със сигурност е датчик на колянов вал. А цената му ако не се лъжа беше 70лв..
                    (сменях го преди 4 месеца)
                    еми да колега ама си пали, или пък може да ме предупреждава че ще сдаде багажът

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                      еми да колега ама си пали, или пък може да ме предупреждава че ще сдаде багажът
                      Щом не гасне колата, значи не е от него.Няма как да те предупреждава,той компа си показва грешка след свършен факт. Да не би да не е сложен както трябва датчика(да е хлабава връзката нещо,не знам).

Comment

Може, ако някога е бил сменян и не са изчистили грешката, тя да си седи.
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Този козус се решава лесно.Чистят се грешките и ако повече не ги записва,значи е стара работа.Ако ги пише пак,проблема си е на лице.
                          Гешка в синхронизацията ще запише и при неправилно зацепване,както и от някои други неща,които сега е безсмисленно да се коментират.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Този козус се решава лесно.Чистят се грешките и ако повече не ги записва,значи е стара работа.Ако ги пише пак,проблема си е на лице.
                            Гешка в синхронизацията ще запише и при неправилно зацепване,както и от някои други неща,които сега е безсмисленно да се коментират.
                            всичко е зацепено бях 3 пати да проверяват , неска бях и за газовата и човека ми каза че в гаста нямало проблем колата вървяла перф. (eдин отделен въпрос кви пари е лява кормилна щанга ? ) благодаря за вниманието колеги

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Може, ако някога е бил сменян и не са изчистили грешката, тя да си седи.
                              Ако откачи минуса за няколко минути на акумулатора, дали няма да се изчистят грешките (в смисъл такъв, ако са стари грешки)?

Comment

Working...
                              X